måndag, augusti 30

Sovgott!

Nu blir de sängen för mig, pallar inte sitta och va arg på mailen längre ^^
Godnatt!

Pusshej <3

HOTMAIL! :@

Jag blir GALEN!!!! Hotmail funkar inte, och jag kan inte bekräfta mitt köp av alla bebiskläder för äns jag kommer in på sidan!!! F*N SÅ ARG JAG BLIR!!! Varför ska allt krångla med mig för... Och nu försöker jag installera MSN, och tror du att de funkar eller? nej! ÅÅHHHH....

Älskling ha åkt hem nu, men han kommer ju igen i morgon :D
Kurvan på bebis va bättre nu i eftermiddag ocj mitt blodtryck har gått ner jätte mycket. Kan ju lugnt tacka alla läkemedel dom trycker i mig för de :P hehe

Beställt kläder till lillen =)

Sitter här med älskling, vi har precis beställt lite kläder till vår gulleplutt!
Kläder till för tidigt födda är bara föööör småå och fööör gulliga :D Storlek 44, herregud så smått!

Nu blir de skorpor och te, sen lite mysmys innan älsklig ska åka hem =( <3

Fakta om Havandeskapsförgiftning!

Havandeskapsförgiftning är en kärlsjukdom där blodkärlen drar ihop sig. Sjukdomen uppträder uteslutande hos gravida kvinnor, och symptomen går tillbaka sedan barnet förlösts. Förutom att barnet kan drabbas genom påverkan av moderkakan, så kan mammans njurar, lever, lungor och hjärna påverkas. Havandeskapsförgiftning kan i sällsynta fall utvecklas till eklampsi, vilket leder till kramper som kan vara livshotande för både barnet och mamman. Havandeskapsförgiftning kallas även preeklampsi, preeclampsi eller toxicos / toxikos (förgiftning).

Havandeskapsförgiftning förekommer hos ca 5-10 % av alla gravida kvinnor i världen. I norden är siffran lägre, ca 3-4%. Omkring 2 av 3 drabbade är förstföderskor. Före 32 veckor är sannolikheten att vid ett rutinbesök för förstföderskor hitta en sådan allvarlig blodtrycksförhöjning att behandling krävs bara omkring 0,02 ‰  (1 på 5 000).

Symptom på havandeskapsförgiftning och HELLP


Högt blodtryck (140/90 eller högre efter graviditetsvecka 20), huvudvärk, illamående, kräkningar och/eller buksmärtor, ögonsymptom, t ex ljuskänslighet och/eller ögonflimmer. Snabb viktuppgång i slutet av andra eller början av tredje trimestern eller svullnad (ödem) i ansiktet är tecken som bör kontrolleras. Svullnad/ödem förekommer normalt bland 80% av alla gravida kvinnor och behöver inte alls vara ett tecken på havandeskapsförgiftning. Drabbas man av HELLP kan man få smärta i bukens högra del (levern) utan att någon annan symptom gör sig gällande. Ibland har kvinnan inte haft de för havandeskapsförgiftning vanliga symptomen. Det är därför viktigt att liknande symptom i anslutning till en graviditet noggrant undersöks av läkare.



Har lite svårt att äns fatta att detta ska hända lilla mig =(

trött

ultraljudet är gjort, flödet va inte bättre.. Bebis har gått upp ca 170gram, men ska ha gått upp a 500 gram tills iag egentligen.. =( Den ligger 500gram efter, inte alls bra. B Men iallafall, bebis väger ca 1600gram nu. Mitt blodtryck stiger, men far blodtrycksänkande nu 3 ggr om dagen för att hålla trycker nere. Ska snart läggas i en kurva och lyssna på bebis och kolla dess blodtryck och hjärtljud!  Nu är det inte långt kvar till bebbe får komma ut, hoppas att både den och jag mår bättre av det..!

nu blir de film eller något, pusshej!

Ultaljudet..

Ska ner på ultrajudet nu, allt hänger på det nu.
 Hoppas på ett bra flöde och att bebis har gått upp lite i vikt iallafall!


(Till bebbe) Tycker att du kan stanna  i mammas mage några veckor till, men triv du inte där så gör du rätt i att komma ut. Du är det bästa som har hänt pappa och mig! Vi älskar dig! <3

Godmorgon!

Hann inte skriva igår, men lovar att skriva lite om havandeskapsförgiftningen senare.
Ska på ultraljud idag och kolla flödet i navelsträngen och hur mycket den lilla väger =) Hoppas att flödet har gått ner !!!

Skriver mer senare, nu blir det att kolla på "Dr House" <3